Nvidia знімає з виробництва відеокарту GeForce RTX 3060

Корпорація Nvidia вирішила відправити «на пенсію» відеокарту GeForce RTX 3060. Ця модель хоч і належить до рішень минулого покоління, але все ще має величезну популярність у пересічних геймерів. Наприклад, згідно зі статистикою Steam, відеокарту GeForce RTX 3060 використовує майже 5,9% користувачів сервісу.

RTX 3060

Офіційний реліз відеокарти GeForce RTX 3060 12GB відбувся в лютому 2021-го, у самий розпал «майнінгової лихоманки». Вона відразу ж стала дефіцитним товаром, і знайти популярність серед геймерів їй вдалося тільки через деякий час, коли зменшився попит із боку майнерів. Надалі Nvidia також випустила 8-гігабайтну версію, щоправда, її продуктивність виявилася помітно гіршою за оригінальну модель внаслідок використання 128-бітної шини пам'яті.

Згідно з наданою інформацією, Nvidia повідомила своїх AIB-партнерів про можливість востаннє замовити графічні процесори для GeForce RTX 3060. Тобто дана модель незабаром буде повністю знята з конвеєра. Однак це не означає, що вона тут же зникне з полиць магазинів. На розпродаж складських запасів піде ще деякий час, а до моменту зникнення GeForce RTX 3060 «зелені», ймовірно, представлять GeForce RTX 5060 з архітектурою Blackwell.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 51)

Всі новини за 04.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: