Tata зводить в Індії масштабний завод для виробництва напівпровідників

Індія намагається увійти до числа країн з власним напівпровідниковим виробництвом і вже робить перші кроки на цьому шляху. Компанія Tata Group, також відома як великий автовиробник, починає будівництво великого заводу в штаті Ассам. Зведення підприємства розпочалося через пів року після того, як проєкт був затверджений Кабінетом міністрів. А запустити виробництво на ньому планують уже у 2025 році.

За заявою офіційних осіб, майбутній завод використовуватиме власні індійські технології виробництва. І обсяги виробництва нібито мають сягнути 48 мільйонів чипів на день. Завод вироблятиме мікросхеми для автомобільної індустрії, мережевої інфраструктури та споживчих пристроїв для замовників з усього світу.

При цьому жодних технічних деталей щодо нового заводу поки що немає. Раніше була інформація, що Tata Group планує увійти в напівпровідниковий бізнес зі зрілими техпроцесами 64 нм і 48 нм, щоб задовольнити попит на внутрішньому ринку. А пізніше компанія планувала вийти на 28 нм. Завод в Ассамі створить близько 27 тисяч робочих місць. Також Tata Group планує запустити 2026 року другий завод у штаті Гуджарат. Загальний план з розвитку напівпровідникової промисловості в країні має залучити в індустрію близько 85 тисяч талантів.

Зазначимо, що Індія вже є одним із важливих виробників електронних пристроїв. Зокрема, тут розташовані виробничі лінії Foxconn з випуску Apple iPhone. Також відомо про плани Foxconn запустити власне виробництво чипів у країні. Нещодавно були чутки, що Тesla може побудувати в Індії завод для випуску електромобілів.

Джерело:
Business Standard

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 05.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: