Aoostar випускає дешеву док-станцію для зовнішніх відеокарт

Компанія Aoostar представила док-станцію вартістю 149 доларів США, яка дає змогу під'єднати зовнішню відеокарту до ноутбука або міні-ПК. Цей компактний пристрій підтримує швидкісні інтерфейси OCuLink і Lenovo TGX та навіть має вбудований блок живлення.

Aoostar AG01

Aoostar AG01 — це невеликий бокс габаритами 22,5 x 11 x 6 см при вазі в 1,6 кг. Тут немає додаткових USB або слотів M.2 SSD. Виробник зосередився тільки на можливості підключення графічних прискорювачів. Aoostar AG01 підтримує інтерфейс OCuLink зі швидкістю до 64 Гбіт/с для eGPU, який сумісний зі стандартом Lenovo TGX з можливістю гарячої заміни відеокарти. Причому недешевий кабель OCuLink вже входить у комплектацію.

Aoostar AG01

Вбудований блок живлення на 400 Вт розрахований на підключення відеокарт до 250 Вт. Тому для док-станції рекомендуються відеокарти не старші за AMD Radeon RX 7700 XT та Nvidia GeForce RTX 4070.

Aoostar AG01

Раніше компанія Minisforum запропонувала свій компактний варіант док-станції для eGPU за 100 доларів, але без вбудованого джерела живлення. Тому Aoostar AG01 виглядає дуже привабливою пропозицією в даному сегменті пристроїв.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 05.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: