Падіння фондових ринків призвело до обвалу криптовалют

Глобальний фінансовий ринок переживає низку потрясінь і нестабільність. Поточний понеділок призвів до рекордного падіння котирувань на Токійській фондовій біржі. Індекс Nikkei 225 знизився на 4451 пункт, що можна порівняти з обвалом фондового ринку 1987 року, який призвів до затяжної економічної рецесії. Фахівці пов'язують це зі зміцненням єни, негативними економічними даними США, зниженням виробництва в Китаї та іншими глобальними факторами.

Як пише CNN, ситуація на фондовій біржі в Японії вже спричинила ефект доміно і призвела до спаду фондового ринку в Південній Кореї, на Тайвані та в інших азійських країнах. Багато великих компаній серйозно втратили в капіталізації. Зазначимо, що передвісником такого обвалу стали негативні тенденції фондового ринку в Америці, зниження індексу Dow Jones і погані очікування відносно доходів IT-компаній. Серед різних передумов фахівці згадували, що ринок перегрітий через високі та невиправдані очікування щодо штучного інтелекту.

Така ситуація не могла не позначитися на ринку криптовалют. Якщо кілька днів тому Bitcoin торгувався на рівні 68 тисяч доларів, то тепер він обвалився нижче 53 тисяч. Вартість Ethereum впала до 2,3 тисячі. І загалом усі криптовалюти серйозно втратили в ціні. Якщо поточний рік почався для криптоінвесторів дуже вдало, то його друга половина може бути пов'язана з початком затяжного спаду.

Обговорити в форумі (коментарів: 90)

Всі новини за 05.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: