Акціонери Intel подають до суду на керівництво компанії

Компанія Intel зараз переживає важкі часи. Проблема з нестабільною роботою старших процесорів Core 13-го та 14-го поколінь серйозно вдарила по репутації й вплинула на продажі. Після публікації фінансового звіту, який зафіксував збитки в обсязі $1,6 мільярда, було оголошено про масові скорочення всередині компанії. Це вже призвело до обвалу акцій минулої п'ятниці, а понеділок з обвалом фондового ринку тільки погіршив ситуацію. За один тиждень акції подешевшали з 30 до 19 доларів. При цьому на початку року вартість акцій була близькою до 50 доларів. По суті, це катастрофа, але пригоди компанії ще не скінчилися.

Відомо про підготовку колективного позову від споживачів щодо проблемних процесорів, який готує юридична компанія Abington Cole + Ellery. До нього може приєднатися другий позов, що готує юридична фірма Kaplan Gore LLP. А тепер стало відомо, що свій позов підготували акціонери Intel. Вони подали до федерального суду Сан-Франциско на керівництво, звинувачуючи голову компанії Пета Гелсінгера (Pat Gelsinger) і фінансового директора Девіда Зінснера (David Zinsner) у приховуванні інформації відносно фінансових проблем, зокрема про збитковість підрозділу Intel Foundry.

Найближчим часом компанія повинна анонсувати десктопні процесори Core Ultra 200 (Arrow Lake). Вони мають принести низку серйозних покращень, але при цьому майбутнє даного покоління туманне. Процесори будуть позбавлені підтримки Hyper Threading, робочі частоти нижчі за частоти старших CPU поточного покоління, а максимальна температура вище. І на все це накладаються чутки про можливу затримку з виходом на ринок.

Джерело:
Reuters

Обговорити в форумі (коментарів: 63)

Всі новини за 08.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: