Тираж консолі PlayStation 5 перевищив 61,7 млн пристроїв

Sony Interactive Entertainment у свіжому фінансовому звіті поділилася актуальною інформацією щодо обсягів продажів ігрової консолі PlayStation 5. Станом на 30 червня вона розійшлася тиражем понад 61,7 млн пристроїв. Доречі, 50-мільйонну позначку PlayStation 5 подолала в другій половині 2023 року.

PlayStation 5

За останній квартал було продано 2,4 мільйона консолей PlayStation 5. Це менше показників як попереднього кварталу (4,5 млн пристроїв), так і аналогічного періоду минулого року (3,3 млн). Загалом Sony очікувала сповільнення продажів PlayStation 5, однак квартальні результати виявилися нижчими за прогнози аналітиків (3 млн консолей). Якщо порівнювати з PlayStation 4, то вона за аналогічний період з моменту релізу розійшлася більшим тиражем.

PlayStation 5

Доброю новиною для Sony стало те, що виторг сегмента «Ігри та мережеві сервіси» (Games & Network Services) зріс на 12 % порівняно з минулим роком, а операційний прибуток збільшився на 32% — з 335 до 443 мільйонів доларів. Це пояснюється зміною валютних курсів, а також зростанням продажів ігор від першої особи (особливо Helldivers 2) і мережевих сервісів, в основному PlayStation Plus.

Джерело:
TechSpot

 
Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Всі новини за 08.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: