TSMC намагається вирішити проблему з робочими кадрами на новому заводі в Аризоні

Тайванська компанія TSMC все ще має проблеми з нестачею робочих кадрів для першого американського заводу в Аризоні. Згідно з початковим планом завод з випуску 5-нм пластин мав почати роботу в поточному році, але після низки труднощів повноцінний запуск виробництва перенесено на 2025 рік. Ми вже писали про проблеми з американськими співробітниками, які стали певною несподіванкою для TSMC. І судячи з нових повідомлень у пресі, ситуація поки не сильно покращилася.

Азійська та американська робочі культури сильно відрізняються. І менеджери TSMC намагаються діяти старими методами на новій території. Це передбачає 12-годинний робочий день та екстрені виклики в будь-який час доби. Відомо, що на Тайвані все це супроводжується суворими покараннями для тих, хто не вписується в робочий графік. Але американські інженери та робітники не готові до таких умов, тому багато хто з них звільняється, не витримуючи високих вимог і зарозумілого ставлення начальства. Зараз на підприємстві вже працює 2,2 тисячі співробітників, половина з яких прибула з Тайваню. Але згідно з планами всього планують залучити до 6 тисяч співробітників. TSMC намагається активно заповнити вакансії за рахунок місцевих кадрів, щоб зменшити залежність від приїжджих фахівців.

Прилеглі університети та коледжі серйозно розширюють навчальні програми з електротехніки та інших суміжних галузей. TSMC активно співпрацює з навчальними закладами, пропонуючи стажування та різні спільні програми. Щоб допомогти впоратися з культурним конфліктом, TSMC відправляє американських співробітників на Тайвань, де вони можуть ознайомитися з тайванським способом життя. Одночасно компанія проводить тренінги для своїх менеджерів, щоб навчити їх м'якшим методам комунікації.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Всі новини за 09.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: