Одна з відеокарт Intel Arc Battlemage «засвітила» 12 Гбайт GDDR6 зі 192-бітною шиною

Цього року корпорація Intel випустить не тільки наступне покоління процесорів Core Ultra, але й графічну архітектуру Battlemage. Вона дебютує в iGPU мобільних чипів Lunar Lake, чий офіційний реліз відбудеться на початку вересня, а через деякий час з'явиться в дискретних відеокартах Arc B-серії. Зразки цих 3D-прискорювачів вже тестуються чипмейкером та його партнерами, завдяки чому стали відомі параметри однієї з новинок.

Intel Arc Battlemage

Йдеться про модель із графічним чипом Intel BMG-G21 у конфігурації з 14 Xe2-ядрами та 192-розрядною шиною пам'яті, грубо кажучи, середньорівневу відеокарту наступного покоління. Пристрій оснащено 12 гігабайтами пам'яті GDDR6 зі швидкістю 19 ГТ/с, що забезпечило пропускну здатність відеобуфера на рівні 456 Гбайт/с. Інформації про продуктивність новинки, на жаль, не надходило.

Intel Arc Battlemage

Нагадаємо, сімейство графічних процесорів Intel Battlemage представлено трьома GPU: BMG-G10, BMG-G21 та BMG-G31. Модель BMG-G10, згідно з доступною інформацією, було скасовано. Для відеоядер покоління Battlemage чипмейкер заявляє істотний приріст швидкодії трасування променів, кращу сумісність з іграми й підтримку більш високошвидкісної пам'яті. Наприклад, у разі мобільних CPU Lunar Lake йдеться про півтораразовий приріст швидкодії вбудованої графіки щодо Meteor Lake.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 10.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: