У десктопному сегменті наступниками Intel Arrow Lake Refresh стануть процесори Nova Lake

Корпорація Intel не приховує наміру випустити наступного року сімейство процесорів Panther Lake. Ці CPU вже встигли «засвітитися» в дорожніх картах партнерів чипмейкера, які розраховують застосувати їх в оновлених моделях ноутбуків. В той самий час випуск десктопних версій Panther Lake, згідно з останньою інформацією, не входить у плани Intel.

Intel Nova Lake

Для масової платформи Intel LGA1851, чий офіційний дебют відбудеться цієї осені, корпорація планує випустити щонайменше два покоління процесорів: Arrow Lake та Arrow Lake Refresh. Останні повинні отримати оновлений NPU-блок і сформують настільну лінійку Core Ultra 300, тоді як мобільні чипи з аналогічним маркуванням належатимуть до сімейства Panther Lake.

У разі десктопних процесорів Intel наступний перехід на нові архітектури x86-ядер відбудеться в лінійці Core Ultra 400 (Nova Lake). Її дебют очікується не раніше 2026 року. У цих процесорах компанія застосує E-ядра з архітектурою Arctic Wolf та P-ядра Panther Cove. Щодо конструктивного виконання CPU Nova Lake інформація не надходила, тому поки що важко сказати, чи будуть вони підтримуватися платформою LGA1851

Intel Nova Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)