У Китаї налагодили виробництво GeForce RTX 4090D і RTX 4080 Super з подвоєним обсягом пам'яті для хмарних обчислень із ШІ

Нестандартні версії старших відеокарт Nvidia помічені в Китаї. Через експортні обмеження США в країну не можна постачати топові графічні процесори. Навіть стандартна GeForce RTX 4090 перебуває під забороною, тому і з'явилася злегка урізана версія GeForce RTX 4090D. При цьому в Піднебесній бурхливо розвивається індустрія штучного інтелекту, яка вимагає продуктивних рішень. Один із користувачів X (Twitter) звернув увагу на незвичайні версії відеокарт Nvidia, які можна орендувати на одному з китайських майданчиків для хмарних обчислень.

Це GeForce RTX 4090D з 48 гігабайтами пам'яті GDDR6X та GeForce RTX 4080 Super з 32 гігабайтами GDDR6X. Нагадаємо, що стандартні версії цих відеокарт оснащені 24 ГБ та 16 ГБ, відповідно. І компанія Nvidia ніколи не випускала такі відеокарти з подвоєним обсягом пам'яті. Цікаво, що у вебінтерфейсі сервісу GeForce RTX 4080 Super 32GB позначена як невідомий vGPU-32GB, і одна година роботи на такому GPU коштує лише 3 центи.

Засоби моніторингу дійсно підтверджують, що це GeForce RTX 4080 Super і GeForce RTX 4090D, але ніяких живих фотографій даних пристроїв немає. Також китайський хмарний сервіс доступний тільки для внутрішніх користувачів з внутрішнім номером телефону та посвідченням особи. Тому скористатися такою незвичайною і недорогою пропозицією громадяни інших країн не можуть.

Наприкінці минулого року була інформація про масове виробництво, на якому GeForce RTX 4090 оснащували двослотовим охолодженням для використання в серверах. Тепер китайська інженерна думка просунулася далі, і в країні налагодили виробництво нестандартних версій GeForce RTX з подвоєним обсягом пам'яті спеціально для центрів обробки даних. За неофіційною інформацією GeForce RTX 4090D 48GB на внутрішньому ринку можна купити за ціною близько 2,5 тисяч доларів США, що набагато дешевше спеціалізованого прискорювача RTX 6000 48GB за $7 тисяч.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 12.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: