AMD завершила придбання фінської ШІ-лабораторії Silo AI за $665 мільйонів

Компанія AMD оголосила про завершення угоди з придбання Silo AI, найбільшої приватної лабораторії штучного інтелекту в Європі. Її штат налічує понад триста фахівців світового рівня, які займаються створенням індивідуальних ШІ-рішень для великих корпоративних клієнтів, зокрема Allianz, Philips, Rolls-Royce та Unilever.

AMD

Це найбільше придбання AMD у сфері розробки програмного забезпечення для штучного інтелекту — сума угоди склала близько 665 мільйонів доларів. Протягом останнього року «червоні» також інвестували понад $125 мільйонів у дюжину компаній, що займаються штучним інтелектом, включно з Mipsology та Nod.ai. Команда Silo AI приєднається до підрозділу AMD Artificial Intelligence Group (AIG), який очолює старший віцепрезидент AMD Вамсі Боппана (Vamsi Boppana).

«ШІ є нашим стратегічним пріоритетом номер один, і ми продовжуємо інвестувати як у таланти, так і в програмні можливості для підтримки розгортання та реалізації дорожніх карт наших зростаючих клієнтів, — розповідає пан Боппана. — Команда Silo AI розробила найсучасніші мовні моделі, які пройшли масштабне навчання на прискорювачах AMD Instinct, і вони мають великий досвід розробки та інтеграції моделей штучного інтелекту для вирішення критично важливих завдань для кінцевих клієнтів. Ми очікуємо, що їхній досвід і можливості програмного забезпечення безпосередньо покращать досвід клієнтів у наданні найефективніших ШІ-рішень на платформах AMD».

Джерело:
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 13.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: