Intel продає свою частку акцій в Arm Holdings

Корпорація Intel, яка скорочує тисячі робочих місць, намагаючись зберегти своє місце в індустрії виробництва мікросхем, продала у другому кварталі 1,18 мільйона акцій британської компанії Arm Holdings, що виробляє мікросхеми, згідно з повідомленням регулятора, опублікованим у вівторок. Intel отримала приблизно 146,7 млн доларів від продажу, якщо враховувати середню ціну акцій Arm в період з квітня по червень цього року. Раніше в цьому місяці в Intel заявили, що скоротять понад 15% своєї робочої сили та призупинять виплату дивідендів на тлі скорочення витрат на традиційні напівпровідники для центрів обробки даних і переходу на чипи зі штучним інтелектом, де вони відстають від таких конкурентів, як Nvidia.

Intel fall

Корпорація Intel заявила, що зосереджена на розробці передових мікросхем зі штучним інтелектом і нарощуванні своїх виробничих потужностей, оскільки вона прагне відновити технологічну перевагу, втрачену тайванською компанією TSMC. Намагання активізувати цей бізнес під керівництвом генерального директора Пета Гелсінгера збільшило витрати Intel і вплинуло на норму прибутку, що змусило їх шукати шляхи скорочення витрат.

Компанії Intel та ARM відмовилися коментувати продаж акцій. Станом на кінець червня грошові кошти та їх еквіваленти компанії Intel, що базується в Санта-Кларі, штат Каліфорнія, становили 11,29 мільярда доларів, а загальні поточні зобов'язання — близько 32 мільярдів доларів.

Цього року акції Intel втратили понад 59% своєї вартості, впавши на 26% 2 серпня 2024 після того, як компанія призупинила виплату дивідендів. У вівторок на тривалих торгах вони майже не змінилися.

Джерело:
Reuters

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Всі новини за 14.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: