Новий чип Huawei Ascend 910C для ШІ зможе конкурувати з рішеннями Nvidia

Китайська компанія Huawei продовжує розвивати лінійку процесорів Ascend для обчислень штучного інтелекту. З'явилася інформація, що виробник розсилає партнерам зразки чипа нового покоління Ascend 910C. Представники Huawei стверджують, що він зможе конкурувати з прискорювачем обчислень Nvidia H100. Найбільші китайські компанії, включно з Baidu, ByteDance і China Mobile, вже протестували Ascend 910C від Huawei та залишилися задоволені його продуктивністю.

Заяви відносно потенціалу Ascend 910C звучать дуже пафосно. Але потенціал нового чипа справді викликає побоювання у деяких фахівців. Аналітик Ділан Патель (Dylan Patel) з SemiAnalysis підтверджує, що Ascend 910C є серйозним прогресом відносно минулого покоління чипів Huawei. І він уже має великий попит на внутрішньому ринку. Попередні замовлення на нього можуть перевищити 70 тисяч штук. Huawei планує почати постачання в жовтні, але остаточні обсяги та графік постачання поки що не визначені. Аналітики припускають, що до кінця року Huawei здатна реалізувати до 550 тисяч своїх Ascend 910C. Це менше мільйона Nvidia H20, які повинен відвантажити за рік «зелений» гігант. Але все одно обсяги постачання вражають.

Однак на шляху до реалізації таких планів Huawei може постати перед труднощами у виробництві нових чипів. Компанія першою потрапила під санкції США і тепер спирається лише на виробничі потужності китайського виробника напівпровідників SMIC. Також в Huawei очікують на нові санкції, які обмежать постачання пам'яті HBM до Китаю. Тому Huawei та партнери збільшують запаси мікросхем. Одночасно ходять чутки про підготовку компанією ChangXin Memory Technologies власного виробництва HBM у країні. Зазначимо, що Huawei активно вкладається в дослідження і розробку. Цього літа китайський гігант відкрив величезний Lianqiu Lake R&D Center, в якому працюватимуть 35 тисяч учених та інженерів.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 15.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: