Серверні процесори AMD EPYC Turin вийдуть на початку жовтня

У Мережі з'явилися свіжі подробиці про плани AMD щодо розвитку асортименту процесорів. Найближчим великим релізом «червоних» стануть серверні чипи EPYC 5-го покоління, відомі під кодовим ім'ям Turin. Їхній вихід компанія запланувала на 10 жовтня. Звичайні CPU Turin зможуть запропонувати до 128 ядер Zen 5, а сімейство Turin Dense очолять 192-ядерні процесори Zen 5c.

AMD

Разом із новими серверними процесорами AMD випустить лінійку мобільних APU Ryzen AI 300 PRO (Strix Point), розраховану на корпоративних замовників, а також прискорювач обчислень Instinct MI325X. У його арсеналі буде 288 гігабайтів багатошарової пам'яті HBM3E з пропускною здатністю 6 Тбайт/с.

На початку січня на виставці CES 2025 дебютують мобільні процесори AMD Strix Halo та Krackan. Характерною рисою перших стане потужний графічний блок, який зможе позмагатися з дискретними відеоадаптерами. Детальніше про них ми розповідали в окремому матеріалі. Водночас APU Krackan, грубо кажучи, стануть відповіддю «червоних» на Intel Lunar Lake і розраховані на використання в тонких і легких ноутбуках, а також портативних ігрових системах.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Всі новини за 15.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: