SK Hynix підвищить ціни на пам'ять — DDR5 подорожчає на 20%

Очікується значне зростання цін на споживчу пам'ять. Інформація про це циркулює давно, але, схоже, наближається момент, коли прогнози почнуть втілюватися в життя. Тайванські джерела пишуть, що один із провідних виробників пам'яті SK Hynix готується до підвищення цін на пам'ять DRAM.

На тлі великого попиту на пам'ять HBM для серверного сегмента під обчислення штучного інтелекту виробники змушені перемикатися на цей сегмент ринку. Раніше SK Hynix заявляла, що всі виробничі лінії для випуску HBM на 2024 рік заброньовані. Компанії навіть доводиться переорієнтувати 30% виробничих потужностей DRAM на випуск HBM. Усе це впливає на кількість постачання пам'яті DDR4 та DDR5. І на цьому тлі SK Hynix готується підняти ціни на пам'ять DDR5 на 15-20%.

Аналогічні процеси відбуваються у Samsung і Micron. Інші виробники можуть піти за SK Hynix і задерти ціни на свої мікросхеми DRAM. У довгостроковій перспективі може йтися про середнє підвищення цін на споживчу пам'ять до 50%. Це може статися протягом кількох місяців або протягом кількох тижнів. І, ймовірно, саме зараз оптимальний час для купівлі додаткової пам'яті у ваш домашній ПК.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 15.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: