Продуктивність AMD Ryzen 9000 може обмежувати баг Windows 11

Після перших оглядів процесорів AMD Ryzen на архітектурі Zen 5 було невелике розчарування тим приростом продуктивності, який вони демонструють відносно минулого покоління. Отримані результати трохи розходилися з очікуваннями та даними самої AMD. І різні фахівці вирішили знайти причину таких розбіжностей. Днями ми писали, що німецький сайт PC Games Hardware протестував процесор AMD Ryzen 7 9700X під Linux і з'ясував, що під цією операційною системою результати на кілька відсотків вищі. У Hardware Unboxed пішли іншим шляхом і після консультацій з представниками AMD, вирішили поекспериментувати з привілеями користувача в Windows 11.

Виявилося, що обліковий запис з обмеженими привілеями прямо впливає на продуктивність і «з'їдає» кілька відсотків. Оптимальним варіантом для нових AMD Ryzen є активація прихованого облікового запису адміністратора. Це забезпечує прискорення в іграх приблизно на 4% для AMD Ryzen 7 9700X. Для старого процесора AMD Ryzen 7 7700X різниця 2,6%.

Це середні показники за підсумками тестування в 13 іграх на відеокарті GeForce RTX 4090. Усі деталі доступні в оригінальному відео від авторів тестування.

Також AMD рекомендує рецензентам перевстановити драйвери для системної логіки, щоб забезпечити правильні робочі налаштування процесора. В ідеальному випадку рекомендується використовувати чисте встановлення Windows для конфігурації з новим CPU.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Всі новини за 16.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: