Процесори Intel Core 13-го і 14-го поколінь стикаються з проблемами в Black Myth: Wukong

Усі чули про нестабільну роботу старших процесорів Intel Core останніх двох поколінь. Після численних повідомлень про збої та «вильоти» в різних іграх й застосунках компанія Intel визнала проблему та випустила мікрокод, який повинен внести правки в управління напругою, щоб убезпечити процесори від ймовірності таких збоїв. Великі виробники материнських плат уже випустили прошивки UEFI з цими виправленнями. Але виявилося, що повністю проблему вони не вирішують. Цього місяця виходить амбітний екшен Black Myth: Wukong від китайської студії Game Science. Перед релізом розробники випустили спеціальний бенчмарк, щоб майбутні покупці могли оцінити можливості свого ПК у майбутній грі. І виявилося, що це ще одна проблемна гра для Core 13-/14-ї серії.

Black Myth: Wukong Intel Core

З'явилися повідомлення про «виліт» програми на етапі кешування шейдерів. Тобто деякі користувачі не можуть запустити тест, і схожа проблема може очікувати їх під час спроби запуску повної версії гри.

Black Myth: Wukong Intel Core

Поки важко говорити про те, наскільки це масове явище. Раніше всі нарікання стосувалися переважно топових процесорів Core i7-13700K/KF і Core i7-14700K/KF, але іноді реєструвалися збої на Core i7/i5 рангом нижче. Зазначимо, що навіть нова прошивка UEFI не розв'яже проблему нестабільності, якщо процесор уже зазнав ушкоджень унаслідок неправильних напруг і деградував. Можливо, повідомлення про збій у Black Myth: Wukong пов'язані саме з такими процесорами. У цьому випадку користувачам проблемних процесорів доведеться вручну обмежувати їхні робочі частоти, жертвуючи продуктивністю.

Джерело:
Tech4Gamers

Обговорити в форумі (коментарів: 70)

Всі новини за 16.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: