ARM приписують розробку ігрових GPU, які зможуть конкурувати з Intel, AMD та Nvidia

На ринку високопродуктивних графічних процесорів у найближчому майбутньому може з'явитися ще один серйозний гравець. Повідомляється, що британська ARM, розробник однойменної процесорної архітектури, створює ігрові GPU, які мають скласти конкуренцію рішенням Intel, AMD та Nvidia. Про це днями повідомило видання The Globes із посиланням на власні джерела.

ARM

Стверджується, що в ізраїльському підрозділі ARM над створенням ігрового графічного процесора працює близько сотні фахівців з апаратного та програмного забезпечення. Як і у випадку з Nvidia, ці ж технологічні напрацювання надалі також можуть бути застосовані у сфері прискорювачів обчислень для штучного інтелекту. Втім, тут слід дочекатися офіційної інформації від самої ARM.

Варто додати, що британський гігант має непоганий досвід у розробці графічних архітектур. Своїм клієнтам ARM ліцензує графічні ядра, готові для використання в мобільних однокристальних системах, на кшталт iGPU Immortalis-G925 з апаратною підтримкою трасування променів.

Джерело:
The Globes

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 19.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: