AMD купує виробника серверів ZT Systems за $4,9 млрд

Інвестиції компанії AMD у сферу штучного інтелекту не обмежуються купівлею ШІ-лабораторій або стартапів. Сьогодні «червоний» чипмейкер оголосив про наміри придбати виробника серверного обладнання ZT Systems. Сума угоди складе $4,9 мільярда, з яких 75% припадає безпосередньо на грошові виплати, а чверть — на акції компанії. Завершити придбання ZT Systems планується в першій половині наступного року.

Лиза Су

«Системи штучного інтелекту — наш головний стратегічний пріоритет», — заявила генеральний директор AMD Ліза Су в інтерв'ю Reuters. За її словами, залучення інженерів із ZT Systems дасть змогу компанії прискорити темпи тестування і випуску процесорів штучного інтелекту. Усе це спрямовано на задоволення попиту з боку великих хмарних провайдерів, на кшталт Microsoft. «Головна користь (від ZT Systems) для компанії — це можливість продавати більше GPU», — додала голова AMD.

Що важливо, AMD не має наміру конкурувати з виробниками серверів. Після завершення угоди вона планує відокремити виробничий бізнес, а потім продати його протягом наступних 12-18 місяців. Внаслідок цього з 2500 співробітників, які нині працюють у ZT Systems, в AMD перейде на роботу приблизно 1000 інженерів.

Джерело:
Reuters

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 19.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: