MediaTek випустила чипи для моніторів із повноцінною підтримкою Nvidia G-Sync

Nvidia та MediaTek оголосили про партнерство, яке в перспективі може здешевити ігрові монітори з технологією G-Sync. Раніше для її підтримки був потрібен окремий апаратний модуль, що призводило до подорожчання пристрою. У нових платформах для моніторів від MediaTek потреба в такому модулі відпала, що має принести апаратну підтримку Nvidia G-Sync більшій кількості дисплеїв.

G-Sync

«Nvidia співпрацює з MediaTek, щоб зробити найкращі в індустрії технології ігрових дисплеїв доступнішими для геймерів по всьому світу. Повний набір технологій G-Sync інтегрується в найпопулярніші у світі скалери, — розповідає Nvidia. — Це усуває потребу в окремому модулі G-Sync, спрощуючи виробничий процес і знижуючи витрати».

G-Sync

Як підкреслює Nvidia, за своїми можливостями нові платформи MediaTek не відрізнятимуться від апаратного модуля G-Sync і запропонують той самий набір функцій. Тут згадується підтримка змінної частоти оновлення, 12-бітної точності кольору, технології Reflex Analyzer та іншого. Дебютними моніторами з повноцінною підтримкою Nvidia G-Sync на платформі MediaTek стали AOC Agon Pro AG276QSG2, Acer Predator XB273U F5 та ASUS ROG Swift 360Hz PG27AQNR.

G-Sync

Варто додати, що у 2019 році Nvidia запустила ініціативу G-Sync Compatible. В її рамках компанія забезпечила підтримку моніторів з VESA Adaptive-Sync (AMD FreeSync), а також сертифікує дисплеї з цією технологією на відповідність вимогам G-Sync. Але активувати змінну частоту кадрів власники відеоадаптерів Nvidia можуть і на офіційно непідтримуваних моніторах з Adaptive-Sync.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 21.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: