AMD обіцяє поліпшити продуктивність Ryzen 9000 у свіжій версії Windows 11

AMD вирішила прояснити ситуацію щодо приросту продуктивності в процесорах Ryzen 9000 (Granite Ridge), а також відмінності в результатах офіційних і незалежних бенчмарків. Нагадаємо, що раніше колеги з Hardware Unboxed помітили, що продуктивність CPU Granite Ridge покращується під час використання облікового запису адміністратора в Windows 11. Компанія пояснила, що на результати впливає безліч факторів, в тому числі привілеї облікового запису Windows.

AMD Ryzen

Один із чинників полягає в тому, що AMD проводила тестування на Windows 11 23H2 у режимі адміністратора, тоді як деякі рецензенти випробовували Ryzen 9000 зі звичайним обліковим записом. Судячи з усього, це істотно впливає на те, як працюють блоки передбачення розгалужень у процесорах Zen 5. «Нашу методику автоматизованого тестування було запущено в режимі "Admin", що дало результати, які відображають оптимізацію коду передбачення розгалужень, відсутню у версії Windows, яку рецензенти використовували для тестування Ryzen 9000», — розповідає чипмейкер.

AMD також дала рекомендації власникам процесорів Ryzen 9000, які бажають отримати максимальну продуктивність CPU Zen 5. Вона пропонує їм оновитися до Windows 11 версії 24H2 за допомогою Windows Insider Program (Build 26100), в якій додано оптимізації коду передбачення розгалужень для процесорів AMD. Завантажити ISO-образ можна за посиланням.

«Ми співпрацюємо з Microsoft, щоб найближчим часом поширити це необов'язкове оновлення для всіх користувачів Windows 11», — підкреслила AMD. Що важливо, приріст швидкодії повинні отримати не тільки CPU Zen 5, але й чипи минулих поколінь з архітектурою Zen 4 та Zen 3.

Джерело:
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Всі новини за 22.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: