Qualcomm представила 8-ядерну SoC Snapdragon X Plus з урізаним iGPU

Лінійка однокристальних систем Qualcomm Snapdragon X для Windows-ноутбуків поповнилася новою моделлю. Чипмейкер представив варіант SoC Snapdragon X Plus з ідентифікатором X1P-42-100, у якому «під ніж» було відправлено не тільки процесорні ядра, але й вбудований графічний модуль. Швидкодія NPU-блока залишилася на старому рівні (45 TOPS), тобто новинка відповідає вимогам Microsoft Copilot+ PC.

Snapdragon X Plus

В арсеналі однокристальної системи Snapdragon X Plus X1P-42-100 є вісім ARM-ядер з 64-бітною архітектурою Oryon й частотою до 3,4 ГГц, сумарно 30 Мбайт кеш-пам'яті, графічний блок Adreno з обчислювальною потужністю 1,7 Тфлопс, модуль Hexagon NPU для прискорення ШІ-застосунків та контролер оперативної пам'яті LPDDR5X-8448. Порівняти характеристики всіх варіантів SoC Snapdragon X можна в таблиці.

Snapdragon X Plus

Нагадаємо, що раніше голова Qualcomm Кріштіано Амон (Cristiano Amon) заявив, що наступного року початкова ціна пристроїв із платформою Snapdragon X опуститься до 700 доларів. Судячи з усього, саме для них призначена однокристальна система Snapdragon X Plus X1P-42-100.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Всі новини за 23.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: