Найбільше ігрове кафе в Китаї страждало від проблем із процесорами Core i9-14900K з 2023 року

З'явилася ще одна історія про масові проблеми з процесорами Intel Core 13-/14-го поколінь. Раніше були гучні заяви відносно нестабільної роботи процесорів цього сімейства від низки ігрових розробників. Тепер своєю історією поділився власник мережі ігрових кафе Dongyu E-Sports із китайського міста Юеян (Yueyang), провінція Хунань. Але це історія зі щасливим кінцем, оскільки всі проблеми зрештою були усунені.

Мережа Dongyu E-Sports відчувала проблеми з процесорами Core i9-14900K із грудня 2023 року. Періодично на ігрових машинах траплялися зависання та BSOD. Це навіть призвело до певних проблем із бізнесом, оскільки незадоволеним клієнтам видавали безплатні напої та інші компенсації. Власник одразу зв'язався з командою післяпродажної підтримки та технічним відділом Intel. Для розв'язання проблем на місці були запрошені технічні фахівці компаній-партнерів. Виявилося, що нестабільності сприяли проблеми з живленням, проблеми з розсіюванням тепла та проблеми з напругою процесора. Інженери Intel знайшли основну причину і значно знизили нестабільність роботи кафе за допомогою відповідних налаштувань. Після того, як Intel цього року представила рекомендації з налаштувань для режиму за замовчуванням, проблема була «додатково вирішена». У підсумку власник лишився задоволений, дякує Intel за якісну підтримку та обіцяє зберегти прихильність продуктам цієї компанії.

Відомо, що Dongyu E-Sports належить шість закладів у місті, які загалом налічують 689 комп'ютерів, і 68% з них використовують процесори Intel Core i9. У головному кафе в основному використовуються Core i9-14900K. І сам заклад належить до преміального рівня, оскільки оснащений найкращою технікою. Кожен ПК оснащений відеокартою GeForce RTX 4090D та монітором із частотою 540 Гц. У простіших ПК використовуються відеокарти GeForce RTX 4070 Super. Також згадується розгін компонентів, зокрема, оперативна пам'ять працює в режимі DDR5-8533, а GeForce RTX 4090D прискорена до 3,1 ГГц за GPU. Процесори Core i9-14900K вручну розігнані до частоти 5,9 ГГц, але тут, ймовірно, йдеться не стільки про розгін, скільки про правильні ручні налаштування для стабільної роботи. Також всі процесори охолоджуються рідинними системами AIO 360 мм.

Нагадаємо, що після серії скандалів виробник випустив мікрокод для корекції робочих напруг, щоб знизити ймовірність проблем на старших процесорах Core. Провідні виробники материнських плат уже випустили нові UEFI з цими правками.

Джерело:
Tom's Hardware

 
Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Всі новини за 26.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: