Відеоадаптер GeForce RTX 5060 Laptop отримає чипи GDDR7 та на 25 Вт менший TGP, ніж у RTX 4060 Laptop

Офіційна презентація наступного покоління відеоадаптерів GeForce RTX відбудеться не раніше кінця цього або початку наступного року. Втім, це не заважає партнерам Nvidia розповідати про головні особливості майбутніх 3D-прискорювачів. Зокрема, керівництво китайської компанії Shenzhen Hasee Compute Co. (або просто Hasee) на нещодавній презентації поділилося подробицями про мобільний відеоадаптер GeForce RTX нового покоління класу xx60.

GeForce RTX

Вендор не став уточнювати назву відеоадаптера, але очевидно, що йдеться про модель GeForce RTX 5060 Laptop. Вона використовуватиме мікросхеми пам'яті GDDR7, а її максимальний рівень Total Graphics Power складе 115 Вт. Це менше за показник актуальної GeForce RTX 4060 Laptop (до 140 Вт). Прогнозується, що швидкодія новинки буде на рівні GeForce RTX 4070 Laptop.

Варто додати, що в Мережі вже з'являлася інформація про мобільні 3D-прискорювачі GeForce RTX наступного покоління. Згідно з нею, відеоадаптер GeForce RTX 5060 Laptop отримає вісім гігабайтів пам'яті GDDR7 зі 128-бітною шиною. За умови використання мікросхем зі швидкістю 28 Гбіт/с це забезпечить пропускну здатність відеобуфера у 448 Гбайт/с.

GeForce RTX

Офіційна презентація мобільних відеоадаптерів GeForce RTX 50-ї серії очікується на початку наступного року. Ймовірно, вона відбудеться в один час із дебютом лінійки процесорів Intel Core Ultra 200H (Arrow Lake) для ігрових ноутбуків.

GeForce RTX

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 26.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: