SK Hynix близька до завершення роботи над пам'яттю HBM4

Компанія SK Hynix є одним із головних постачальників швидкісної пам'яті HBM для графічних процесорів, які використовуються у сфері обчислень штучного інтелекту. Зараз ведеться масове виробництво пам'яті HBM3e, зокрема для прискорювачів Nvidia Blackwell. Також триває активна розробка наступного покоління HBM4. SK Hynix близька до фінальної стадії та перші зразки HBM4 будуть доступні до кінця року.

SK Hynix HBM3

До жовтня розробка пам'яті має вийти на етап «Tape-Out», що означає заключний етап проєктування і перевірку перед початком масового виробництва. HBM4 стане шостим поколінням пам'яті HBM. Це важливий крок для розвитку індустрії, оскільки нова пам'ять збільшить пропускну здатність удвічі та дасть змогу використовувати до 16 кристалів пам'яті замість 12 кристалів у HBM3e. При цьому місткість одного стека пам'яті складе 64 ГБ замість 32 ГБ у HBM3e.

SK Hynix тісно співпрацює з Nvidia та AMD, плануючи до кінця року надати їм робочі зразки HBM4. Також компанія сподівається стати основним постачальником пам'яті для майбутнього покоління графічних процесорів Nvidia Rubin, які прийдуть на зміну Blackwell.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Всі новини за 27.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: