AMD розпочала тестування нового покоління процесорів Ryzen Threadripper

Компанія AMD почала готуватися до релізу наступного покоління процесорів Ryzen Threadripper, відомого під кодовим ім'ям Shimada Peak. Про це свідчать свіжі записи в митних базах. Згідно з наданою інформацією, «червоні» вже активно тестують зразки майбутніх процесорів.

Ryzen Threadripper

У наступному поколінні Ryzen Threadripper компанія AMD перейде на архітектуру Zen 5, яка вже використовується в мобільних і настільних Ryzen. Один із процесорів має конфігурацію з 12 чиплетами, тобто пропонує 96 ядер Zen 5 й, цілком можливо, стане топовим рішенням лінійки Ryzen Threadripper 9000. Очікується, що CPU Shimada Peak підтримуватимуться випущеними раніше платами sTR5 на базі логіки AMD WRX90 і TRX50.

Ryzen Threadripper

Варто додати, що процесори AMD Ryzen Threadripper 7000-ї серії вийшли минулої осені, і не варто очікувати на швидкий реліз наступного покоління. Нові CPU, ймовірно, дебютують після серверних аналогів Zen 5. Офіційну презентацію останніх чипмейкер запланував на 10 жовтня. Сподіватимемося, що AMD також поділиться інформацією про майбутні Ryzen Threadripper.

Ryzen Threadripper

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 27.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: