Intel працює над лінійкою мобільних CPU Arrow Lake з потужною вбудованою графікою

Монструозні мобільні процесори AMD Strix Halo не залишаться без відповіді з боку Intel. У митних базах були знайдені нові згадки процесорів Arrow Lake Halo. Тестові платформи на їхній основі зараз проходять випробування в лабораторіях процесорного гіганта.

Arrow Lake

Інформація про підготовку процесорів Arrow Lake Halo з'явилася приблизно пару років тому, але відтоді не надходило жодних додаткових подробиць про це сімейство. У них Intel планувала об'єднати шість високопродуктивних і вісім енергоефективних ядер, а також потужний графічний блок класу GT3. Він мав отримати до 320 Execution Units. Архітектура iGPU не уточнюється, але у випадку Arc Alchemist це відповідає 20 Xe-ядрам. Для порівняння, дискретна відеокарта Intel Arc A580 має 24 Xe-ядра.

Arrow Lake

Згідно із задумом Intel, платформа Arrow Lake Halo має стати основою 14-дюймових ноутбуків, які складуть конкуренцію аналогам Apple. Приблизно на цей же сегмент орієнтується компанія AMD зі своїми Strix Halo. Хай там як, залишається дочекатися офіційних подробиць. Інформацією про нові мобільні платформи Intel та AMD можуть поділитися на початку наступного року на виставці CES 2025.

Arrow Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 28.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: