SMC пропонує імерсійне охолодження для серверів із Nvidia Blackwell

Компанія SMC представила унікальний спосіб охолодження для великих обчислювальних центрів на основі імерсійного методу. Таке рішення орієнтоване насамперед на серверні кластери для штучного інтелекту із застосуванням нових графічних чипів Nvidia Blackwell. Потреби в обчислювальних потужностях постійно зростають, але енергоспоживання нових систем також збільшується, і це вже стає серйозною проблемою. У нових серверах із Blackwell уже переходять на рідинне охолодження. Але Sustainable Metal Cloud (SMC) пропонує йти далі та реалізувати повне занурення обчислювальної системи в синтетичну оливу для кращого охолодження.

Це не перший експеримент у цьому напрямі, але SMC готова запропонувати готові універсальні рішення для масового впровадження. Це система HyperCubes з великими кубами, які заповнені поліальфаолефіновим маслом. І всередину цього куба занурюється безпосередньо обчислювальна система.

Заявлено, що таке охолодження дає змогу знизити енергоспоживання до 50%. Також виробник стверджує, що їхнє рішення дешевше за інші аналоги. Конструкція SMC HyperCubes є універсальною і дозволяє розгортати такі системи в центрах даних по всьому світу. Керівники SMC вважають, що їхнє рішення є оптимальним для потужної обчислювальної платформи Grace Blackwell. Відомо, що компанія раніше вже співпрацювала з Nvidia, але це поки що не сприяло впровадженню нової технології охолодження. Фахівці вважають, що індустрії треба пройти ще довгий шлях до впровадження такого методу як стандартного.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 29.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: