IBM стала першим великим покупцем прискорювачів ШІ Intel Gaudi 3

Компанія Intel оголосила про велике партнерство з IBM для постачання нових прискорювачів Gaudi 3 для обчислень у сфері штучного інтелекту. Intel та IBM планують спільно розгорнути обчислювальну інфраструктуру для корпоративного ШІ в хмарному сервісі IBM Cloud. Таким чином IBM стане першим постачальником хмарних послуг, яка взяла на озброєння Intel Gaudi 3.

Для розкриття повного потенціалу потрібна спільна екосистема. Тому IBM буде використовувати сервери на базі нових процесорів Xeon 5-го покоління в поєднанні з прискорювачами Gaudi 3. Платформа IBM Cloud на Gaudi 3 допоможе клієнтам ефективно масштабувати корпоративні робочі навантаження ШІ, приділяючи пріоритетну увагу продуктивності, безпеці та відмовостійкості. Також IBM планує забезпечити прискорювачами Gaudi 3 платформу ШІ IBM watsonx. Запуск застосунків в IBM Cloud з Intel Gaudi 3 буде доступний з 2025 року.

Прискорювач Intel Gaudi 3 використовує чип, який складається з двох великих обчислювальних процесорів з додатковими стеками пам'яті HBM. Такий чип налічує 64 тензорних ядра і забезпечує продуктивність FP8 до 1835 TFLOPS. Оснащується 128 ГБ пам'яті HBM2e з пропускною спроможністю 3,7 ТБ/с. Анонс пристрою відбувся ще навесні, але ажіотажу навколо Gaudi 3 не було. Основна увага на цьому ринку пов'язана з пристроями Nvidia та AMD. Партнерство з IBM допоможе відновити довіру до Intel та сприяє зміцненню позицій компанії на ринку ШІ.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 30.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: