У Мережі помічені підроблені процесори Ryzen 7 7800X3D

Процесор AMD Ryzen 7 7800X3D залишається одним з найпопулярніших на ринку. Збільшений об'єм кеш-пам'яті та помірна ціна роблять його оптимальним рішенням для ігор, тим паче компанія AMD поки що не представила заміну в рамках нової серії Ryzen 9000 з 3D V-Cache. Відомий ентузіаст Роман «Der8auer» Хартунг поділився історією про фейковий процесор. Він придбав його в ентузіаста, який став жертвою шахрайства і купив підробку. Перший покупець придбав процесор через румунську версію OLX. Платформа пропонує певний захист для безпечних угод, але тут був випадок прямої домовленості з продавцем.

Ryzen 7 7800X3D Fake

Це не перший випадок підробки процесорів. Зазвичай шахраї намагаються продати дешевий CPU під виглядом дорогого, змінюючи маркування за допомогою лазерного гравіювання. Тут же клієнт отримав підробку, яка взагалі не працює. Під час зовнішнього огляду Der8auer відзначив кілька ознак того, що це не справжній процесор: відсутність герметика на конденсаторах навколо теплорозподільної кришки, інший колір підкладки, менша товщина текстоліту, а також деякі відмінності та нерівність шрифту в маркуванні на корпусі.

Ryzen 7 7800X3D Fake

Der8auer вставив процесор у материнську плату, але система не запустилася. Далі його розібрали. І виявилося, то ніякого кристала на підкладці немає.

Ryzen 7 7800X3D Fake

При цьому теплорозподільна кришка імітувала оригінальну конструкцію, мала досить високу якість і явно виготовлена на верстаті з ЧПУ.

Ryzen 7 7800X3D Fake

Загалом ідеться про якісну підробку, яка намагається імітувати оригінал у всіх деталях. Але саме відмінності в цих деталях і видають підробку.

Нам не відомі нюанси угоди, але можна припустити, що, як і в більшості таких випадків, покупець спокусився дуже низькою ціною.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Всі новини за 02.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: