Керівництво Intel розмірковує над продажем Altera і скасуванням будівництва німецького підприємства

Цього місяця керівництво Intel представить план з додаткового скорочення витрат. Нагадаємо, що процесорний гігант завершив минулий квартал з $1,6 млрд чистих збитків, після чого оголосив про наміри скоротити загальний штат на 15%, призупинити виплату дивідендів, а також урізати витрати на маркетинг, дослідження і розробки.

Intel

Наразі, як повідомляє Reuters, керівництво Intel не планує повністю позбавлятися від бізнесу з випуску напівпровідників. Однак з метою економії чипмейкеру доведеться дещо урізати амбітні плани з розширення виробничих потужностей. Зокрема, Intel може заморозити або повністю скасувати будівництво німецького підприємства, яке обійшлося б компанії в $32 мільярди.

Ще одним пунктом плану Intel може стати продаж дочірньої компанії Altera. Цей розробник ASIC і програмованих логічних інтегральних схем перейшов під крило Intel у 2015 році. Тоді ця покупка обійшлася процесорному гігантові в $16,7 млрд. Більш детальна інформація про плани керівництва Intel стане відома орієнтовно в середині місяця.

Джерела:
WCCFTech
Reuters

Обговорити в форумі (коментарів: 88)

Всі новини за 02.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: