Чутки: AMD може працювати над APU з вбудованою пам'яттю GDDR7

Можливо, у Мережі з'явилася перша інформація щодо майбутніх гібридних процесорів AMD, які отримають інтегровану пам'ять нового покоління GDDR7. Згадка невідомого процесора з такою пам'яттю помічена на китайському майданчику NBD, і журналісти припускають, що це якийсь новий APU від AMD. Хоча ніяких прямих підтверджень цьому поки що немає, але це припущення виглядає найбільш імовірним.

На початку наступного року компанія має випустити процесори AMD Strix Halo з процесорними ядрами Zen 5, потужною графікою та блоком NPU для прискорення ШІ. За попередніми даними графічний модуль отримає 40 Compute Units (2560 потокових процесорів) на покращеній архітектурі RDNA 3. Такі процесори мають працювати з пам'яттю LPDDR5X-8533, і жодних даних про можливе впровадження пам'яті прямо в процесор не було. Сумнівно, що Strix Halo отримає версію з GDDR7 прямо на підкладці з основним процесором. Хоча така пам'ять повинна принести серйозне зростання пропускної здатності, що дуже важливо для iGPU.

Відомо, що на підході нова версія консолі PlayStation 5 Pro. Але оскільки її мають представити найближчим часом, то і вона навряд чи отримає чип із новою пам'яттю GDDR7. Ймовірно, йдеться все ж таки про нове покоління гібридних процесорів або про окремий спеціалізований чип.

Також варто зазначити, що згідно з неофіційною інформацією, нові дискретні відеокарти Radeon RX 8000 все ще будуть використовувати пам'ять стандарту GDDR6. Першою впровадити GDDR7 планувала Nvidia в GeForce RTX 50-ї серії, і за чутками такі моделі ми побачимо тільки на початку 2025 року.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 03.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: