Intel заявила про перевагу вбудованої графіки Lunar Lake над рішеннями конкурентів

З нагоди релізу мобільних чипів Core Ultra 200V (Lunar Lake) корпорація Intel поділилася власними бенчмарками нових процесорів. Зокрема, вона розкрила продуктивність інтегрованої графіки, назвавши її найкращим у світі вбудованим GPU. В основу нового відеоядра лягла архітектура Intel Xe нового покоління, яка також буде використовуватися в дискретних 3D-прискорювачах Arc Battlemage.

Якщо вірити Intel, графічний блок Arc 140V у складі Core Ultra 9 288V у середньому на 31% швидший за iGPU процесора Core Ultra 7 155H (Meteor Lake). Він також забезпечує на 68% кращу продуктивність відносно Qualcomm Snapdragon X Elite, а в порівнянні з AMD Ryzen AI 370 HX за швидкодією вбудованої графіки новинка Intel виявляється на 16% швидшою. Варто додати, що приблизно половину ігор фахівцям Intel не вдалося запустити на платформі Qualcomm.


У продаж пристрої на базі процесорів Intel Core Ultra 200V (Lunar Lake) надійдуть 24 вересня, ближче до того часу будуть опубліковані незалежні огляди. Використовуватися нові CPU буду не тільки в тонких і легких ноутбуках, але й у портативних ігрових системах, на кшталт MSI Claw 8 AI+. В їхньому випадку приріст швидкодії вбудованої графіки буде дуже доречним.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 04.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: