Ноутбуки на AMD Ryzen AI 300 отримають спеціальне оновлення Microsoft Copilot+ у листопаді

Компанія AMD анонсувала вихід довгоочікуваного оновлення платформи Microsoft Copilot+ під ноутбуки з процесорами Ryzen AI 300. Нові мобільні процесори AMD отримали потужний блок NPU для прискорення операцій ШІ з продуктивністю від 50 TOPS до 55 TOPS у найшвидших версіях (HP Omnibook Ultra). Ноутбуки з Ryzen AI 300 ідеально вписуються в концепцію платформи Copilot+ PC, але Microsoft оптимізувала платформу тільки під процесори Qualcomm Snapdragon X. Редмондська корпорація обіцяла спеціальне оновлення для AMD Ryzen AI 300 і для щойно представлених Intel Lunar Lake, а тепер стало відомо, що воно вийде в листопаді.

Після безплатного листопадового оновлення Copilot+ PC усі нові функції Windows працюватимуть із прискоренням на ноутбуках, які оснащені процесорами Ryzen AI 300. Це забезпечить повну сумісність з екосистемою Copilot+ та ефективне використання апаратних обчислень для підвищення продуктивності у відповідних функціях.

За три місяці продажів перші ноутбуки Copilot+ на Snapdragon X не отримали широкої популярності. Вони хоч і пропонують гідну продуктивність у загальних завданнях, але страждають від низької продуктивності GPU та загалом поки що виглядають дорогувато. Тож ноутбуки з процесорами AMD Ryzen AI 300 мають усі шанси на успіх у рамках концепту Copilot+ PC.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 04.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: