Однокристальні системи Qualcomm Snapdragon X Plus вийшли у 8-ядерних модифікаціях

Компанія Qualcomm сьогодні офіційно представила нові моделі однокристальних систем Snapdragon X для Windows-ноутбуків. Чипмейкер розширив лінійку «вниз» за рахунок нового 10-ядерного варіанту Snapdragon X Plus, а також двох 8-ядерних SoC. Вони розраховані на використання в більш доступних ноутбуках, початкова ціна яких, за словами голови Qualcomm, в майбутньому опуститься до $700.

Qualcomm Snapdragon X Plus

Однокристальна система Snapdragon X Plus з ідентифікатором X1P-66-100 мало відрізняється від випущеного раніше варіанту (X1P-64-100). Головна особливість новинки — можливість динамічного розгону одного ядра до 4,0 ГГц. В іншому ці дві SoC повністю ідентичні.

Водночас 8-ядерні Snapdragon X Plus відрізняються не тільки робочими частотами, а й обчислювальною потужністю iGPU Adreno. Модель X1P-46-100 функціонує на 3,4-4,0 ГГц та отримала вбудовану графіку на 2,1 Тфлопс, а у версії X1P-42-100 ці параметри становлять 3,2-3,4 ГГц і 1,7 Тфлопс відповідно. Що важливо, обидві 8-ядерні SoC мають NPU-блок продуктивністю 45 TOPS, тобто відповідають вимогам Microsoft Copilot+ PC.

Qualcomm Snapdragon X Plus

До продажу лептопи на базі нових варіантів Snapdragon X Plus мають надійти цього місяця. Офіційні бенчмарки новинок зібрані в таблиці нижче.

Qualcomm Snapdragon X Plus

Джерело:
Qualcomm

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 04.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: