Як вибрати потужний роутер для онлайн-ігор та хмарних ігрових платформ

На правах реклами

Онлайн-ігри — це саме той тип використання інтернет-з'єднання, який вимагає максимум від вашого маршрутизатора. Коли ви граєте в онлайн-ігри або використовуєте хмарні ігрові платформи, важлива не тільки швидкість завантаження і вивантаження, але також затримка з'єднання і варіація затримки. Якщо ви граєте онлайн і у вас виникали проблеми з вильотами в середині гри чи лагами зʼєднання, дуже ймовірно, що ваш маршрутизатор недостатньо потужний, щоб впоратися з такими вимогливими умовами використання.

ASUS - Boosteroid

Тому якщо ви хочете грати онлайн без проблем, важливо придбати роутер з потужним «залізом» і вбудованим програмним забезпеченням, яке надає вам необхідні опції для пріоритезації трафіку онлайн-ігор тощо.

ASUS

То який роутер наразі можна назвати «базовим» для комфортного занурення у світ онлайн ігор? На сьогодні він повинен мати триядерний процесор зі швидкістю 1,5 ГГц або вище. Звичайно, наявність потужнішого «заліза» тільки на краще і сприятиме комфортнішому ігровому процесу внаслідок вищої швидкості та стабільності зʼєднання. Ви також повинні звернути увагу на обсяг оперативної пам'яті роутера — рекомендується, щоб він був 512 МБ або більше. Звичайно, не можна забувати про прошивку з погляду оптимізації, важливо, щоб в ній не було помилок. Маршрутизатори ASUS вирізняються високою надійністю, як на апаратному рівні, так і з прошивкою Asuswrt, яку вони включають.

ASUS

Яскравим прикладом поєднання конкурентних переваг по усіх напрямках є ASUS RT-BE88U — один з найкращих дводіапазонних маршрутизаторів Wi-Fi 7 на ринку. Серед його переваг слід відзначити новітню технологію MLO та підтримку модуляції 4K-QAM. До беззаперечних переваг також варто додати два порти 10 Гбіт/с, чотири порти 2,5 Гбіт/с та чотири порти Gigabit Ethernet.

ASUS

Порти Ethernet і Wi-Fi

Зазвичай ігрові ПК чи ноутбуки під'єднуються до роутера за допомогою мережевого кабелю Ethernet, оскільки цей тип підключення забезпечить максимально можливу швидкість, мінімальну затримку і стабільність, якої немає у з'єднань по протоколу Wi-Fi. Зараз існують інтернет-з'єднання зі швидкістю вище 1 Гбіт/с. Якщо у вас є такі надшвидкісні з'єднання, важливо придбати роутер з мультигігабітним портом 10G, щоб пристрої отримували максимально можливу швидкість і могли максимально ефективно використовувати ці з'єднання. З цієї причини пошук Wi-Fi маршрутизатора з портом 10G WAN і мультигігабітним портом LAN є обов'язковим, хоча ця функція доступна лише на маршрутизаторах вищого класу, а отже, і на дорожчих моделях.

ASUS

Якщо у вас немає можливості під'єднати свій ігровий девайс через кабель, тоді вам доведеться вдатися до підключення через Wi-Fi. Сьогодні вже існують маршрутизатори з підтримкою нового стандарту Wi-Fi 7 з дуже високою продуктивністю бездротового зв'язку, однак наразі в Україні цей стандарт досі не сертифікований. Але безперечно, можна очікувати офіційної сертифікації найближчим часом, а отже і купівля роутера з підтримкою такої технології — це не забаганка, а вміння продумати покупку на крок вперед, оптимізуючи майбутні затрати.

ASUS

При підключенні через Wi-Fi дуже важливо під'єднатися до діапазону 5 ГГц або нового діапазону 6 ГГц, щоб мати високу реальну пропускну здатність, а також мати мінімальну кількість перешкод з іншими бездротовими мережами поблизу. Завдяки діапазонам 5 ГГц або 6 ГГц ми зможемо без проблем досягти реальної швидкості понад 1 Гбіт/с, з дуже низькою затримкою і дуже хорошою стабільністю.

Безкомпромісним рішенням для геймерів на сьогодні виступає чотиридіапазонний ігровий маршрутизатор стандарту Wi-Fi 7 ROG Rapture GT-BE98. Його вирізняє підтримка нових каналів 320 МГц і 4096-QAM, два порти 10G Ethernet, резервний WAN-канал, трирівневе ігрове прискорення. Геймери оцінять RGB-підсвічування з можливістю синхронізації з ПК та режим мобільного геймінгу.

ASUS

QoS для пріоритезації ігор

Найважливішою функцією, яку повинна мати прошивка маршрутизатора, є QoS (Quality of Service) для пріоритезації ігрових пристроїв та/або мережевого трафіку онлайн-ігор. Завдяки цій функції користувач може забезпечити іграм найвищий пріоритет, що особливо важливо для хмарних ігрових платформ.

ASUS

Залежно від маршрутизатора, QoS може працювати по-різному:

  • Пріоритет пристрою: ця функція дозволяє вам визначити пріоритет конкретного пристрою, незалежно від типу мережевого трафіку, який він генерує.
  • Пріоритет за типом трафіку: ця функція дозволяє вам визначити пріоритет типу мережевого трафіку, а не пристрою.
  • Обмежувач пропускної здатності: ви можете обмежити швидкість завантаження і вивантаження для одного або декількох пристроїв, щоб звільнити пропускну здатність для іншого обладнання, наприклад, для ігрових пристроїв.

У випадку з маршрутизаторами ASUS у вас є всі три вищезгадані можливості, що важливо для досягнення найкращого користувацького досвіду в хмарних іграх.

ASUS

Дводіапазонний ігровий маршрутизатор з підтримкою Wi-Fi 6, такий як ASUS TUF Gaming AX3000 V2 або ASUS RT-AX5400 дозволить вам отримати ідеальний набір важливих для роботи та ігор функцій за оптимальну ціну. Окрім необхідних для геймерів функцій швидкісного зʼєднання та виділеного режиму мобільних ігор, дані моделі також підтримують технологію AiMesh для розширення мережі Wi-Fi, а також систему інформаційної безпеки AiProtection Pro та функцію ASUS Instant Guard, що робить їх по-справжньому незамінними та багатозадачними помічниками вдома та в офісі.

ASUS

Питання безпеки

Ще одним ключовим аспектом при виборі маршрутизатора є безпека зʼєднання. ASUS має угоду з Trend Micro про включення AiProtection у всі свої маршрутизатори середнього та високого цінових сегментів. Слід пам'ятати, що AiProtection також має двонапрямну IPS, тому він здатний запобігати вторгненням в локальну мережу, що дуже важливо для належного захисту всього обладнання в локальній мережі.

ASUS

Ігровий маршрутизатор з підтримкою стандарту Wi-Fi 7 ASUS TUF Gaming BE3600 оснащений потужним процесором та має надвисоку швидкість обчислень. Він підтримує можливість створення безшовної розширеної мережі AiMesh, а також має переваги AiProtection Pro для мережевої безпеки. Ця модель стане оптимальним варіантом за свій бюджет, але з великим запасом на майбутнє, оскільки підтримує повний набір найбільш сучасних технологій та переваг, які надає найновіший стандарт Wi-Fi 7.

ASUS

Чому варто спробувати Boosteroid

Boosteroid — це хмарна ігрова платформа, яка дозволить нам отримати доступ до сотень ігор і грати практично на будь-якому пристрої. По суті, ви запускаєте Boosteroid, і всі вхідні дані з миші, клавіатури та екрану обробляються на віддаленому сервері, а ви отримуєте відео- та аудіопотік з роздільною здатністю 1080p на своєму пристрої.

ASUS - Boosteroid

Цей браузерний сервіс пропонує низьку затримку з'єднання, високу якість зображення і плавний ігровий процес навіть на слабких за конфігурацією комп'ютерах, адже саме в цьому і полягає суть хмарних ігор — можливість запускати будь-які ігри на будь-якому обладнанні. Наразі у них є додатки для операційних систем Windows, Linux, Android, Android TV та macOS.

ASUS і Boosteroid співпрацюють з 2019 року. ASUS є ключовим технологічним партнером, надаючи високопродуктивні серверні рішення, які лежать в основі інфраструктури платформи Boosteroid. Ця співпраця гарантує, що Boosteroid забезпечить користувачам плавний ігровий процес без затримок.

Дуже важливим аспектом хмарних ігор є те, що вам не потрібно завантажувати або встановлювати будь-яку гру на свій комп'ютер або ігровий пристрій. Єдина вимога — стабільне підключення до Інтернету зі швидкістю 15 Мбіт/с, щоб мати можливість грати у форматі Full HD та 60 fps.

Звичайно, також потрібна активна підписка на послугу. Зараз при купівлі певних моделей роутерів ASUS та ROG, ви матимете знижку 50% на перший місяць підписки. Детальніше про цю акцію ви можете дізнатись на офіційному сайті.

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Всі новини за 05.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: