Lenovo представила нові ноутбуки з ШІ на базі процесорів Intel, AMD та Qualcomm

Компанія Lenovo провела велику презентацію Innovation World 2024 під час виставки IFA 2024, де були продемонстровані нові ноутбуки зі штучним інтелектом, які відповідають вимогам платформи Copilot+ PC. На цьому заході було представлено новий ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition та нові моделі лінійки ThinkPad. Також показали концепт ноутбука-трансформера Lenovo Auto Twist. Розширення модельного ряду пристроїв з підтримкою ШІ є відповіддю на високий попит, адже за прогнозами до 2027 року понад 60% ПК матимуть підтримку ШІ.

Lenovo ThinkPad

Нова серія Lenovo Aura Edition розроблена в співпраці з Intel з пріоритетами на зручність на інновації. ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition має тонкий і надлегкий корпус, завдяки чому його вага становить безпрецедентно мало для 14-дюймового флагмана — менше ніж 1 кг. Дисплей OLED з роздільною здатністю 2,8K та частотою оновлення 120 Гц, яскравість 400 ніт. Ноутбук побудовано на базі нового процесора Intel Core Ultra 7 з графікою Intel Arc Xe2 та інтегрованим NPU, що забезпечує продуктивність понад 45 TOPS. Акумулятор потужністю 57 Вт·год забезпечує понад 18 годин автономної роботи.

Lenovo ThinkPad

Підтримує Wi-Fi 7 і 5G на частоті до 6 ГГц. У пристрої є наступні порти: 2x USB-A, 2x Thunderbolt 4 та один HDMI. Також новий ThinkPad X1 Carbon Aura Edition і вся лінійка Aura Edition підтримують ряд інноваційних функцій та режимів Smart Modes для персонального налаштування, спільного виростання та захисту.

Lenovo ThinkPad

Компанія показала концепт Lenovo Auto Twist. Це ПК с рухливим екраном та технологією автоматичного обертання Dual Degree of Freedom, що дозволяє адаптувати пристрій до різних сценаріїв. Унікальний дизайн робить пристрій ідеальним компаньйоном як для особистого, так і для професійного використання.

Lenovo ThinkPad

Для бізнес-сегмента представлено нові моделі ThinkPad T14s Gen 6 AMD та  ThinkBook 16 Gen 7 і Gen 7+. В основі нових ThinkPad T14s гібридні процесори AMD Zen 5 з графікою AMD Radeon та власним NPU. Ноутбук оснащений екраном WUXGA з яскравістю 400 ніт та з підтримкою технології 3M DBEF5. Комунікаційні можливості представлені Wi-Fi 7 5G, портами 2x USB-A, 2x Thunderbolt 4, HDMI. Пристрій доступний у кольорі Deep Black з вишуканим інтер'єром. Він важить 1,3 кг і має товщину 16,9 мм. В деяких компонентах використовується перероблена пластмаса (PCC). Верхня кришка на 30% зроблена з переробленого вуглецевого волокна, рамка клавіатури на 90% зібрана з переробленого магнію, а в нижній кришці 55% переробленого алюмінію.

Lenovo ThinkBook 16 Gen 7 — це преміальний ноутбук зі штучним інтелектом для максимальної продуктивності та творчого самовираження. Він базується на потужному процесорі AMD Ryzen AI 9 365, який має 10 ядер (20 потоків) при частоті до 5 ГГц, графіку Radeon 880M та NPU до 50 TOPS. Виконаний в гладкому металевому корпусі, має велику клавіатуру ForcePad та великий 16-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 3,2K. Великий акумулятор місткістю 85 Вт·год забезпечує понад 17 годин відтворення відео з роздільною здатністю 1080p. Товщина такого ноутбука 16,9 мм, а вага 1,9 кг.

Також Lenovo представляє ThinkBook 16 Gen 7 на базі 8-ядерного процесора Snapdragon X Plus з NPU 45 TOPS, що вже зараз забезпечує повну сумісність з платформою Copilot+ PC. Він поєднує витончений дизайн на високу продуктивність. Виконаний в корпусі товщиною 16,7 мм, вага 1,8 кг. Акумулятор місткістю 85 Вт·год забезпечую довготривалий час автономної роботи.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 06.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: