AMD підтвердила, що компанія зосередиться на відеокартах середнього рівня

Давно ходять чутки, що компанія AMD у новому поколінні відеокарт відмовиться від суперництва з Nvidia в топовому сегменті та зосередить зусилля на більш доступних рішеннях. Тепер цьому є пряме офіційне підтвердження. Представник Tom's Hardware взяв інтерв'ю у Джека Х'юнха (Jack Huynh), віцепрезидента і генерального менеджера підрозділу Computing and Graphics Business Group компанії AMD. Йому прямо було поставлено запитання про лінійку відеокарт Radeon RX 8000 на базі майбутньої архітектури RDNA 4.

AMD Radeon RX 8000

Джек Г'юнх почав відповідь з міркування про масштаби та частку ринку. Наприклад, є PlayStation 5, яка не робить AMD «королем гори» в сегменті GPU, але покриває серйозну частину ринку. Пріоритет компанії — наростити частку ринку до 40-50%. На топові рішення припадає лише невелика частина. AMD хоче виробляти ігрові системи для мільйонів користувачів, не тільки для тих, хто може дозволити собі умовний Porsche або Ferrari. Тому на цей час часу стратегія компанія не передбачає перегонів за звання найшвидшого ігрового GPU. І хоча прямої відповіді відносно виходу нового флагмана не було, явно випливає, що планів з випуску дорогої відеокарти топового сегмента поки немає. Але не можна виключати, що такий пристрій з'явиться в майбутньому, якщо для цього будуть сприятливі умови.

У сегменті серверних прискорювачів обчислень AMD продовжить роботу над високопродуктивними пристроями. Тут компанія готова боротися за звання найкращої. Хьюнх зазначив, що Microsoft назвала прискорювачі MI300 найшвидшими рішеннями для ChatGPT-4. Також стратегія з експансії в серверному сегменті включає розвиток лінійки процесорів EPYC.

Зазначимо, що багато хто вважає сучасні Radeon RX 7000 оптимальними відеокартами за співвідношенням вартості та продуктивності. Але за останні роки Nvidia сильно зміцнилася на ринку і стала лідером у просуванні відеокарт під нові технології в іграх. Очевидно, що в Radeon RX 7000 немає високих продажів, на це натякає навіть статистика обладнання користувачів у Steam. І для AMD відмова від топового сегмента не є чимось незвичайним, подібні прецеденти вже бували раніше.

Обговорити в форумі (коментарів: 101)

Всі новини за 09.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: