AMD випустить мобільні процесори Krackan на початку 2025-го

Редакції ComputerBase теж вдалося поговорити з Джеком Х'юнхом (Jack Huynh), який обіймає в AMD посаду віцепрезидента і генерального менеджера підрозділу Computing and Graphics Business Group. Він розповів про плани компанії в сегменті мобільних процесорів. Зокрема, на початок 2025 року чипмейкер запланував вихід нового сімейства APU, покликаного знизити ціну ноутбуків класу Copilot+ PC до позначки в $799.

Copilot

Йдеться про гібридні процесори AMD Krackan (або Kraken Point), інформація про які вже надходила від неофіційних джерел. Грубо кажучи, вони стануть доступнішою модифікацією APU Ryzen AI 300 (Strix Point). Ці процесори теж використовуватимуть комбінацію ядер Zen 5 і Zen 5c, щоправда, тільки по чотири штуки, а графічний модуль RDNA 3.5 у них налічує максимум 8 Compute Units (замість 16 у складі Strix Point).

Водночас модуль NPU, що відповідає за прискорення ШІ-застосунків, запропонує продуктивність у районі 50 TOPS, тобто новинки повністю відповідатимуть вимогам Copilot+ PC. Нагадуємо, що вихід оновлення Windows 11 з підтримкою ШІ-функцій Windows 11 на платформах Intel і AMD корпорація Microsoft запланувала на листопад.

AMD
Джерело VideoCardz

Під час виставки IFA 2024 редакція ComputerBase також поспілкувалася з партнерами AMD. Усі вони скаржаться на проблеми з постачанням останніх моделей мобільних процесорів. Це стало однією з причин, чому нові лептопи практично не були представлені на виставці. Загалом же ця проблема спостерігається давно і, як зазначив один із виробників, призвела до того, що AMD разом із партнерами за останні роки проґавила мільярди доларів потенційного виторгу.

Джерело:
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Всі новини за 09.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: