TSMC цього місяця отримає новий літограф High-NA EUV

Провідний світовий виробник напівпровідників TSMC незабаром отримає нову літографічну машину High-NA EUV з високою числовою апертурою. Це передова установка від голландської фірми ASML, яка коштує понад 400 мільйонів євро. Після отримання нового літографа TSMC сподівається зберегти та зміцнити позиції лідера в галузі.

У нового обладнання величезні габарити. Воно більше літографічних машин старого покоління і більше деяких приміщень на заводах TSMC. Доставка буде пов'язана з додатковими складнощами, вона буде здійснюватися автомагістралями з додатковим регулюванням руху і в нічні години, щоб уникнути великого трафіку. ASML та TSMC поки не дають жодних коментарів відносно нового обладнання. За чутками новий літограф буде поки що працювати в науково-дослідних цілях. Раніше представники TSMC говорили, що наявне на заводах обладнання здатне забезпечити виробництво чипів аж до 2026 року. До цього моменту TSMC планує запустити техпроцес A16 (1,6 нм), а нову установку High-NA EUV, ймовірно, буде використано для розроблення та дослідного виробництва на базі «тонкіших» техпроцесів.

Першу літографічну машину такого класу раніше отримала компанія Intel, яка останні роки активно вкладається в напівпровідникове виробництво. Але зараз вона перебуває у важкій кризі та не факт, що вона зуміє отримати переваги від того, що першою освоїла літограф High-NA EUV. Також за чутками такий апарат до кінця року отримає і Samsung.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 10.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: