Ігрову консоль PlayStation 5 Pro представлено офіційно

Цього вечора корпорація Sony поділилася першими подробицями про ігрову консоль PlayStation 5 Pro. Пристрій отримає продуктивнішу однокристальну систему розробки AMD, високошвидкісну пам'ять GDDR6, технологію масштабування зображення на основі ШІ-алгоритмів та надійде до продажу вже у листопаді.

PlayStation 5 Pro

Найбільший апгрейд отримала графічна підсистема PlayStation 5 Pro. У новинці зросла кількість блоків CU (Compute Units) на 67% відносно звичайної PS5 (36 CU), що забезпечує надбавку швидкодії до 45%. Разом з цим була істотно поліпшена продуктивність трасування променів, а пропускна здатність пам'яті зросла на 28%.

У новій консолі також дебютує технологія масштабування PlayStation Spectral Super Resolution, в основу якої лягли алгоритми машинного навчання. Все це покликане покращити якість зображення і підвищити частоту кадрів у графічно насичених проєктах. Детальніші специфікації SoC, що лягла в основу новинки, Sony опублікує найближчим часом.

PlayStation 5 Pro

Зовні PS5 Pro нагадує компактну версію PlayStation 5 та поставляється без приводу Blu-ray. Його можна буде докупити окремо. З інших особливостей новинки варто відзначити підтримку бездротового інтерфейсу Wi-Fi 7 і твердотілий накопичувач місткістю 2 ТБ.

Офіційні продажі PlayStation 5 Pro стартують сьомого листопада. В Європі вона буде доступна за рекомендованою ціною €799,99.

Джерело:
PlayStation

Обговорити в форумі (коментарів: 142)

Всі новини за 10.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: