Усі смартфони лінійки iPhone 16 дають змогу грати в AAA-ігри

На презентації нового покоління iPhone було заявлено, що тепер усі смартфони запропонують видатну ігрову продуктивність, і користувачі зможуть грати в ігри AAA-класу навіть на базовій версії iPhone 16. Починаючи з минулого покоління, компанія Apple почала активно просувати геймінг на своїх пристроях, але тоді це стосувалося тільки флагманських моделей iPhone 15 Pro. Спеціально для них були випущені адаптовані версії хітів Assassin's Creed Mirage та Resident Evil 4 Remake. За чутками ці ігри мали мінімальний успіх на новій платформі, але Apple продовжує розвивати співпрацю з ігровими компаніями.

Нове покоління iPhone використовує 3-нм чип Apple A18, який в середньому на 30% швидший за минулий Apple A16, що досягається завдяки численним поліпшенням та оптимізаціям. Зокрема, сильно прокачали GPU з шістьма обчислювальними блоками. Графічний прискорювач у середньому наростив продуктивність на 20% відносно графіки в iPhone 15 Pro і вдвічі краще справляється з апаратним трасуванням променів. Базова версія iPhone 16 отримає п'ять блоків у GPU, а iPhone 16 Pro працюватиме з шістьма активними блоками.

При порівнянні базових варіантів iPhone 16 та iPhone 15 зростання продуктивності GPU має скласти 40%. У компанії відзначають, що за рівнем швидкодії таку графіку можна порівняти з десктопними рішеннями.

Тепер навіть базова версія iPhone 16 дає змогу грати в ігри, які раніше були доступні тільки для iPhone 15 Pro. Одночасно було представлено слайд, на якому засвітилося багато нових проєктів, які незабаром будуть адаптовані для iPhone — це Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 4, Resident Evil: Village, Sniper Elite 4 і багатокористувацька рольова гра Honor of Kings: World.

Обговорити в форумі (коментарів: 50)

Всі новини за 10.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: