Найближчим часом можливе скорочення постачання GeForce RTX 4070 Super

Нещодавно компанія Nvidia вивела на ринок нову версію GeForce RTX 4070, яка отримала простішу пам'ять GDDR6 замість GDDR6X. Це спрощення пов'язують із дефіцитом модулів пам'яті GDDR6X. І щоб не знижувати обсяги постачання дорожчих моделей, вирішено було внести зміни в бюджетну GeForce RTX 4070. При цьому вартість версій з повільною пам'яттю не відрізняється від ціни оригінальних моделей, і не всі виробники навіть вказують тип пам'яті на коробці.

За новою інформацією від китайських джерел, тепер покупці можуть очікувати проблем із доступністю GeForce RTX 4070 Super. Nvidia відкладає відвантаження чипів AD104 для цих відеокарт своїм партнерам до кінця місяця. Причину затримки не названо. Але не можна виключати, що це чергова спроба регулювання ринку через дефіцит пам'яті, щоб забезпечити стабільне постачання дорогих відеокарт. Або затримка пов'язана безпосередньо з доступністю потрібної кількості чипів AD104.

Відеокарта GeForce RTX 4070 Super дебютувала взимку за рекомендованої ціни в 599 доларів, що на 50 доларів дорожче за звичайну GeForce RTX 4070. Але Super-версія отримала чип, у якого на 20% більше обчислювальних ядер CUDA, що забезпечило хороший приріст продуктивності. Зараз ринок насичений GeForce RTX 4070 Super, але це дуже популярна відеокарта, що має великий попит та розлітається як гарячі пиріжки. Невелика затримка не повинна помітно вплинути на доступність відеокарт. Але якщо великі компанії швидко розпродадуть складські запаси, це призведе до певного дефіциту і можливого підвищення цін.

Зазначимо, що до кінця року очікується анонс нового покоління GeForce RTX 50-ї серії. Але згідно з усіма чутками серія стартує з топових моделей, тому в найближчі місяці альтернатив для GeForce RTX 4070 Super та GeForce RTX 4070 не буде.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 10.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: