Материнські плати LGA1851/Z890 постачатимуться з увімкненим Intel Default Profile

Від неофіційних джерел надійшли нові подробиці щодо релізу платформи Intel LGA1851 та процесорів Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) для настільних ПК. Повідомляється, що чипмейкер вирішив перенести старт продажів новинок на один тиждень — з 17 на 24 жовтня. Водночас офіційна презентація нової платформи відбудеться 10 жовтня, як і було заплановано раніше.

Intel Core

Разом із першими CPU Arrow Lake-S у продаж надійдуть материнські плати LGA1851, виконані на топовому чипсеті Intel Z890. Цього разу процесорний гігант зобов'яже своїх партнерів використовувати Intel Default Profile. Він буде за замовчуванням увімкнений на нових системних платах і забезпечить роботу процесора відповідно до офіційних специфікацій. Вендори, як і раніше, зможуть додати в налаштування UEFI «екстремальний» профіль або фірмові технології, покликані підвищити продуктивність. Але активувати їх користувачеві доведеться самостійно.

Корпорація Intel звернула увагу на режим роботи CPU «з коробки» на тлі проблем зі стабільністю старших чипів Core 13-/14-го покоління. Навесні для материнських плат LGA1700 вийшли прошивки з профілем Intel Default Settings. Завдяки йому у користувачів з'явилася можливість швидко повернутися до еталонних налаштувань Intel, що позитивно впливало на стабільність у деяких іграх. Щоправда, повністю усунути проблему вдалося тільки наприкінці літа, причому багатьом CPU Raptor Lake-S (Refresh) в результаті була потрібна заміна.

У разі майбутніх Core Ultra 200 (Arrow Lake-S), як запевнила Intel, проблем зі стабільністю виникнути не повинно завдяки переходу на нові архітектури.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 11.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: