Samsung Electronics скоротить до 30% співробітників у деяких підрозділах

Компанія Samsung Electronics готується до масових скорочень співробітників. Один із провідних світових виробників смартфонів та мікроелектроніки планує серйозно урізати витрати. Згідно з даними новинного агентства Reuters, корейська компанія хоче помітно зменшити штат співробітників в іноземних підрозділах. У відділах з продажу та маркетингу скорочення торкнуться 15% співробітників, а адміністративний персонал скоротять на 30%. План буде реалізований до кінця цього року і вплине на робочі місця в Америці, Європі, Азії та Африці.

Станом на кінець 2023 року в Samsung працювало загалом 267800 осіб, з них 147000 співробітників працювали за кордоном. Велика частина цих робочих місць припадала на виробництво і розробку, близько 25100 співробітників працювали у відділі продажів і маркетингу, а 27800 осіб працювали в інших галузях. Компанія вже повідомила співробітників в Індії та Китаї про майбутні звільнення.

Такі заходи пов'язують зі спробою скоротити витрати на тлі важкої конкуренції. Напрямок з виробництва мікросхем у Samsung розвивається слабкіше, ніж в основних конкурентів, особливо у TSMC. Також сильна конкуренція з іншими виробниками на ринку преміальних смартфонів. За підсумками минулого року прибуток компанії виявився мінімальним за 15 років. Зниження витрат може бути частиною стратегії з підготовки до зниження світового попиту на технологічні товари через уповільнення світової економіки.

Під питанням скорочення співробітників у Південній Кореї. Нещодавно компанія зіткнулася зі страйком робітників, які вимагали підвищення заробітної плати. Скорочення можуть спровокувати трудові заворушення. А оскільки Samsung є провідною компанією країни, це може мати негативний вплив на всю Південну Корею.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 12.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: