Деякі ритейлери зіткнулися з нестачею Core i9-14900K для заміни проблемних процесорів

Ситуація з нестабільною роботою процесорів Core 13-го і 14-го поколінь серйозно вдарила по репутації Intel. Компанія випустила оновлення мікрокоду для прошивок UEFI, щоб поліпшити робочий режим та уникнути проблем із процесорами. Але досить велика кількість користувачів вже зіткнулися з проблемами раніше і продовжують стикатися з ними досі. Intel прагне замінити всі несправні CPU, але часом це неможливо через брак самих процесорів.

ЗМІ звернули увагу на ситуацію з гонконзьким дистриб'ютором Synnex, який замість обміну робить повернення коштів. Один із покупців розповів свою історію з поверненням процесора. Зіткнувшись із проблемами в роботі Intel Core i9-14900K він сподівався на обмін і був морально готовий чекати чотири-п'ять тижнів, але представники Synnex запропонували йому повернення коштів. Цей покупець у підсумку позбувся платформи Intel і перейшов на AMD. Це показова історія і не перший випадок переходу з Intel на AMD. Цікаво, що такий підхід рекомендували й деякі розробники ігор, які зіткнулися з масовими відмовами Intel.

Intel Core 14

Також даний випадок є непрямим підтвердженням певного дефіциту складських запасів Core i9-14900K і Core i9-13900K. Чутки про це вже з'являлися раніше. Зокрема, служба підтримки клієнтів Intel попереджала про можливе очікування до чотирьох тижнів при заміні топових процесорів сімейства Raptor Lake навіть для американських покупців.

На тлі численних скандалів навколо актуального покоління Intel вже зробила заяву, що майбутні процесори Core Ultra 200 (Arrow Lake S), які представлять у жовтні, не матимуть таких проблем зі стабільністю.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Всі новини за 12.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: