Для AMD сьогодні на першому місці центри обробки даних, вважає Ліза Су

Для корпорації Nvidia сегмент центрів обробки даних вже давно став ключовим напрямком бізнесу, який формує понад 85% сукупного виторгу. Схожі тенденції спостерігаються і в «червоному» таборі. Генеральний директор AMD Ліза Су днями заявила, що сьогодні для компанії на першому місці дата-центри.

AMD

«Було дуже цікаво спостерігати за тим, як ринок центрів обробки даних розвивався для нас як бізнес, — розповідає голова AMD. — Якщо згадати, з чого ми починали, то у нас була низька однозначна частка на ринку дата-центрів. Це був аналогічний відсоток нашого виторгу. В останньому кварталі, я вважаю, частка центрів обробки даних перевищила 50% нашого доходу. Таким чином, ми дійсно є компанією, для якої дата-центри на першому місці».

За підсумками другого кварталу виторг AMD у сегменті центрів обробки даних склав $2,8 мільярда (+115% щодо аналогічного періоду минулого року). Усе завдяки високому попиту на прискорювачі обчислень Instinct та серверні процесори EPYC 4-го покоління. Для порівняння, ігровий підрозділ AMD, який відповідає за відеокарти Radeon й однокристальні системи для консолей, відзвітував про $648 мільйонів виторгу, що на 59% менше за показники II кв. 2023-го.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 14.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: