Intel відокремить напівпровідниковий бізнес та укладає масштабний договір з Amazon

Генеральний директор Intel Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger) оголосив про плани з реструктуризації бізнесу на тлі мільярдних збитків і рекордного падіння вартості акцій. Напівпровідниковий підрозділ Intel Foundry стане окремою дочірньою компанією з чіткішим розподілом і певною незалежністю від Intel. Це повинно підвищити ефективність виробничого бізнесу, з яким пов'язані багатомільярдні витрати та основні збитки.

Окрема структура забезпечить більш гнучке та ефективне управління, щоб оптимізувати напівпровідниковий бізнес. Також компанія переосмислює інвестиції у нові виробництва. Будуть згорнуті проєкти будівництва заводів у Німеччині та Польщі. Фабрика в Ірландії залишиться головним виробництвом Intel в Європі. Компанія збереже курс на розвиток заводів в США і буде далі розвивати всі місцеві проєкти. Буде продано частку в компанії Altera, яка займається виробництвом чипів FPGA.

Одночасно оголошено про стратегічне партнерство з Amazon Web Services (AWS), що передбачає інвестиції у виробництво спеціалізованих чипів для ШІ на потужностях Intel Foundry. У рамках цієї стратегії будуть випускатися чипи ШІ для AWS на базі техпроцесу Intel 18A та Xeon 6 на базі техпроцесу Intel 3. Під чипом ШІ, ймовірно, маються на увазі нові версії спеціалізованих процесорів Amazon. І ця співпраця обіцяє компанії багатомільярдні прибутки.

Також Пет Гелсінгер нагадав про контракт з Міністерства оборони США в рамках програми Secure Enclave. Intel вироблятиме чипи для військової індустрії та розвідки, що передбачає понад $3 мільярди прямого фінансування від держави.

Нова стратегія допоможе оптимізувати витрати та забезпечить стабільне зростання в довгостроковій перспективі. Ринок уже відреагував на плани компанії зростанням акцій приблизно на 10%.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Всі новини за 17.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: