Лінійку гібридних процесорів AMD Strix Halo очолить модель Ryzen AI Max+ 395

Від неофіційних джерел надійшла свіжа інформація про процесори AMD Strix Halo. Це багаточипові рішення для ноутбуків з потужною вбудованою графікою, яка здатна позмагатися з дискретними відеоадаптерами. Цього разу було розкрито модельний ряд, а також основні характеристики майбутніх гібридних процесорів.

AMD Strix Halo

Згідно з наданою інформацією, процесори AMD Strix Halo сформують лінійку Ryzen AI Max 300. Її очолить модель Ryzen AI Max+ 395, яка запропонує 16 ядер Zen 5 та графічний модуль на 40 Compute Units (CU) з архітектурою RDNA 3.5. Для порівняння, випущені влітку APU Ryzen AI 300 (Strix Point) пропонують до 16 блоків CU.

Повідомляється, що на потреби вбудованого графічного блоку можна буде виділити до 96 Гбайт оперативної пам'яті. Усього ж процесори AMD Strix Halo отримають до 128 Гбайт пам'яті LPDDR5X-8533 з 256-розрядним інтерфейсом. Це забезпечить теоретичну пропускну здатність близько 273 Гбайт/с. Оснащення новинок також включає NPU-блок XDNA 2, звідси й позначка «AI» у назві.

AMD Strix Halo

Офіційна презентація процесорів AMD Ryzen AI Max 300 (Strix Halo) відбудеться наступного року, ймовірно, на січневій виставці CES 2025. Зустріти монструозні APU можна буде, наприклад, в ігровому планшеті ASUS ROG Flow Z13.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 20.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: