Qualcomm звернулася до Intel із пропозицією про поглинання

На початку місяця стало відомо, що компанія Qualcomm вивчає можливість купівлі частини бізнесу Intel. Процесорний гігант перебуває в затяжній кризі, тому поява таких повідомлень не стала чимось дивовижним. Тепер видання The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела, пише, що Qualcomm вже звернулася до Intel з пропозицією про потенційну угоду з поглинання.

Intel

Не уточнюється, чи хоче Qualcomm придбати Intel цілком або ж тільки частину її бізнесу. Однак джерела визнають, що угода далеко не безперечна, оскільки може мати далекосяжні наслідки для архітектури x86. Насамперед слід очікувати підвищеної уваги з боку регулюючих органів. Обидва чипмейкери на цю мить відмовляються давати будь-які коментарі щодо потенційної угоди.

Ринкова капіталізація Qualcomm нині становить близько 188 мільярдів доларів, тобто більш ніж удвічі вища порівняно з Intel ($93 млрд). У першій компанії працює близько 50 тисяч співробітників, а її виторг за 2023 рік склав $35,8 млрд при $7,3 млрд чистого прибутку. З іншого боку, штат Intel до недавнього часу налічував майже 130 тисяч осіб. За підсумками 2023-го процесорний гігант отримав $54,2 млрд виторгу та $1,7 млрд чистого прибутку.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 21.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: